Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Azt írták, hogy az eszközök felrakása szombat 20 óra és 21.30 között a Budaörsi út Petőfi laktanya előtti szakaszának időszakos lezárása mellett történik majd.

A járműveket a Hősök teréről vasárnap 21 órakor szállítják Hódmezővásárhelyre a Dózsa György út–Kerepesi út–Veres Péter út–Szabadföldi út–3-as főút–M0-s autóút–M5-ös autópálya–M43–47-es út útvonalon – tették hozzá. A Magyar Honvédség azt kérte, hogy az érintett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Arra kértek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – fogalmaztak a tárca közleményében.

Korábban írtuk