Lázár János reagált Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester durva kijelentéseire, azokat hadüzenetként értékelte.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a polgármester hadat üzent Orbán Viktornak és a Fidesznek is. Emlékeztetett, Márki-Zay Péter azt mondta:

ha a Fidesz nyeri meg a 2018-as választásokat, az Trianon lesz az ország számára.

Ez egy komoly és súlyos kijelentés a miniszter értékelése szerint. Lázár János ugyanakkor leszögezte, szeretne mindenkit megnyugtatni, a magyar kormány egyetlen polgármesterrel sem háborúzik, és nem is fog. A kormány számára fontosak a hódmezővásárhelyi választópolgárok, és eddig korrekt szövetség volt jellemző.

A legtöbb, amit a város elérhet, ha háborúzni akar a kormánnyal, hogy elveszít egy régi barátot, egy régi szövetségest, ami meggyőzédésem szerint hiba volna.

A miniszter elmondta, a városnak békére, szövetségesekre, fejlődésre van szüksége, amit nem szabad egy háborúval kockáztatni.

Ha valaki Orbán Viktor kihívója akar lenni a miniszterelnöki székben, akkor erre ne használja fel Hódmezővásárhely polgárait, akik nem háborúzni, hanem fejlődni szeretnének. (…) Egy polgármesternek a városáért kell dolgoznia, és nem a városa felhasználásával kell miniszterelnöki ambíciókat megvalósítania.

A politikus figyelmeztetett, ha Márki-Zay Péter háborúba taszítja a várost, akkor nem a Fidesz fog az ország számára Trianont jelenteni, hanem Márki-Zay Hódmezővásárhely számára. 

A miniszter minderről a hódmezővásárhelyi elkerülő útnál tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

24 év tervező-előkészítő munkája után elkészült a hódmezővásárhelyi elkerülő szakasza a 47-es főútvonalnak – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

demokrata.hu

Gepostet von Lázár János hivatalos oldala am Montag, 19. März 2018