A szocialista politikus levelében tagadta, hogy kapott volna utasításokat a főpolgármestertől egyedi ügyekben. A többi között azt írta, a BKV-val kapcsolatos valamennyi írásos bejelentésre, ami bűncselekményre utalt, minden esetben jogi felülvizsgálatot kért, a vállaltnál történt végkielégítésekről a vezérigazgatótól kért tájékoztatást, miután állítása szerint 2009 júliusi erdélyi túrája során a sajtóból értesült a történtekről.

Hagyó elismerte, hogy folyamatos munkakapcsolatban állt Mesterházy Ernővel, akivel szakmai ügyekben egyeztetett, Hatvani Szabó Jánossal pedig jó emberi kapcsolatot tartott fenn. Az MSZP-s képviselő elismerte politikai felelősségét, azt azonban tagadta, hogy pénzt vett volna át bárkitől is.

Demszky nem kommentálta

Demszky Gábor még nem olvasta el egykori helyettese levelét. A főpolgármester nem tudja, hogy a magát ártatlannak valló Hagyó Miklós miért nem ment el a BKV ügyeit vizsgáló bizottság ülésére. Demszky nem kommentálta a volt főpolgármester-helyettes szavait arról, hogy nincs és nem is lehet jogi felelőssége a botrányos BKV kifizetésekkel kapcsolatban.

Antal szabadságra megy

Fizetés nélküli szabadságra megy Antal Attila, a Vértes Volán Zrt. házi őrizetben lévő vezérigazgatója – közölte az MNO érdeklődésére Pruzsina Alice. A cég kommunikációs munkatársa az MNO-nak elküldött közleményében azt írta, hogy Antal a munkáltató felé írásban jelezte akadályoztatását, így a 22-26. közötti időszakra fizetés nélküli szabadság engedélyezését kérte, melyet megkapott.

Mint azt az MNO korábban megírta, a BKV egykori vezetőjének március 19-én járt le a rendes éves szabadsága, házi őrizetét viszont még korábban három hónappal meghosszabbították. Így március 22-től nem tud munkába állni. Sorsáról ugyanakkor csak a tatabányai székhelyű cég március 26-i közgyűlése hozhat döntést.

(hírTV, MNO)