A lövöldöző egy 23 éves, első évfolyamos gyógyszerészhallgató volt, aki – többek elmondása szerint – az órán láthatóan zavartan viselkedett, majd pisztolyt rántott, és lövöldözni kezdett, jelentette a Népszabadság pécsi tudósítója. Egyik diáktársát halálosan megsebesítette, míg hárman – egy oktató, egy másik diák és egy takarítónő – súlyosan megsérült.

A rendőrség nagy erőkkel, felfegyverzett kommandósokkal érkezett a helyszínre, az épületet és környéket lezárták. Az elkövető tettének elkövetése után a közeli 400 ágyas klinikára menekült, és szemtanúk elmondása szerint az egyik laborból telefonált a rendőröknek, akiknek ellenállás nélkül feladta magát. Tettének oka egyelőre ismeretlen.

A Baranyai megyei rendőrkapitány hírzárlatot rendelt el az ügyben. Páva Zsolt polgármester a város közgyűlésében egy perces csendet rendelt el, majd a helyszínre sietett. Hivatalos programját megszakítva Pécsre utazott Hiller István oktatási és Draskovics Tibor igazságügyi miniszter is.

Az elkövetőt elkapták – jelentette délután 1 után nem sokkal a BAMA, Baranya megyei portál. A férfi a négyszáz ágyas klinikára menekült, ahol feladta magát. A Népszabadság tudósítójának jelentése szerint a kórházépület, ahova a sérülteket is vitték, közvetlenül azon épület szomszédságában van, ahol a lövöldözés történt. Az órán jelen lévő diákokhoz most pszichológust hívtak, és minden bizonnyal a rendőrök is kihallgatják őket.

(nol.hu)