Gyurcsány Ferenc támogatói videót tett közzé Facebook-oldalán szombat este.

A videóban feltűnnek a balliberális oldal nagy öregjei, mint Kuncze Gábor, aki a DK kampányát segíti, megjelenik a komolykodva vicceskedni próbáló Lang Györgyi, a PA-DÖ-DŐ énekese, és még egy macskát is előrángatnak. Fletóék kissé túlzásba vitték a buzdítást: a lelkesítő háttérzenétől időnként alig lehetett érteni a ballib holdudvar magvas gondatait. 

Lang Györgyi kezdi a Gyurcsány-párti hírességek sorát, aki elmotyogja, mivel őt jópofa embernek tartják, az elmúlt nyolc év ellenére most is megpróbál vicceset mondani:

Hallgass a szívedre, szavazz a DK-re!

Igazán eredeti és kacagtató volt, köszönjük szépen! (Ő egyébként szemmel láthatóan büszke volt sziporkázó szellemességére.)

A következő DK-támogató Homonnay Gergely író, újságíró, az Erzsi nevű macska gazdája. Aki nem ismerné Erzsi macska facebookos vagy írói munkásságát, annak kedvéért leírjuk, a közösségi oldalon 70 ezren követik Erzsi macskát, hogy megismerjék véleményét, gondolatait a világról (a gazdi tolmácsolásában). Homonnay, akit a Nyugati fény nevű, dk-barát oldalon is lelkesen idéznek, a következőt mondja a videóban, miközben macskáját kezében tartja (annyira szürreális, hogy szó szerint idézzük):

(…) Van egy lakótársam, Erzsi, aki Magyarország legismertebb macskája. Erzsi a facebookon politizál, eléggé rendszerkritikus, és naponta megkapja a trolloktól, hogy Gyurcsány macskája. Pedig ő senkinek nem a macskája, csak nem fél, ahogy én sem félek. És sok mindenben egyetértek, amit a DK képvisel. Például azzal, hogy Orbánnal nincs alku. És abban is, hogy a baloldal együttműködése elengedhetetlen feltétel a kormányváltásra. Mi Erzsivel ezért kampányolunk. (…)

A világ megérett a pusztulásra, futhatna át az agyunkon, de akkor fel is tűnik az újabb arc: Fülöp Zsuzsanna operaénekes, aki szerint:

itthon elrabolták tőlünk kultúránk helyszíneit, iskoláinkat, múzeumainkat, az Operaházat, a királyi várat.

A művésznő úgy látja, jelenleg külföldön lehajtott fejjel szégyenkezniük kell a magyaroknak, ha Magyarország vagy Budapest kerül szóba. Rossz lehet neki, csak sajnálni tudjuk. A következő dk-s arc Haraszty István „Édeske” szobrász.

Fejétől büdösödik a hal, és a vejétől sötétednek a városaink

– utal sajátos átkötéssel a baloldal kedvenc vesszőparipájára, az Elios-ügyre. Majd végül feltűnik az SZDSZ egykori elnöke, Kuncze Gábor. Ő úgy látja, míg 1848-ban a márciusi ifjak tizenkét pontban foglalták össze követeléseiket, ma egyetlen pont is elég (szavainak feltartott hüvelykujjával ad nyomatékot):

hogy Ön elmenjen szavazni. Szavazzon az Ön által választott listára, és szavazzon a legesélyesebb ellenzéki jelöltre!

Miért is nem vagyunk meglepve, hogy a jól ismert „demokratikus ellenzék” kitételt mostanában már nem használják? Most már jó a korábban bőszen lenácizott Jobbik is. A teljes összeborulást kétségkívül megkönnyítette, hogy a pártot közben szépen kiherélte a szélkakas pártelnök, Vona Gábor, így előbb radikálisból cukivá, majd a sorozatos színváltások következtében tökéletesen színtelenné váltak. Rögzítsük: Kuncze Gábor arra biztat a DK-t támogató videójában: szavazzon mindenki a legesélyesebb ellenzéki jelöltre. Formálódik a káoszkoalíció. 

demokrata.hu

Ismert emberek üzenik: április 8-án szavazz a DK-ra, a 3-as számú listára!

“Hallgass a szívedre, szavazz a DK-re!” – ezt üzeni Lang Györgyi:). De üzent még nektek Kuncze Gábor, Fülöp Zsuzsi, Haraszti Édeske, Homonnay Gergő és az ország legismertebb macskája Erzsi is, hogy szavazzatok a 3-as számú listára! Kattints és hallgasd meg őket, és oszd meg, hogy eljusson sokakhoz üzenetük!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Samstag, 17. März 2018