A várakozásoknak megfelelően megkezdődhetett a színpad műszaki átadása. Elsősorban a közönség igényeit kiszolgáló korszerű, modern újítások közel 135 millió forintos forrásból valósulhattak meg, amelynek egy részét uniós pályázat, kiegészítését pedig a jászberényi önkormányzat biztosította.

A műszaki átadás megkezdése, majd a hatósági engedélyek beszerzését követően indulhatnak el a nyári programok a jászberényi Szabadtéri Színpadon. A rendkívüli időjárási körülményektől eltekintve a munkálatok nem akadályozták meg a rendezvények szervezését, így idén is a megszokott színes skálán mozog a kínálat. A könnyű- és komolyzene, a tánc, a színház és a folklór népszerű előadói képviseltetik magukat Jászberényben, akiket július második felétől már komfortos környezetben várnak a szervezők.

Az ÉAOP-2.1.1/D jelű „Rendezvényturizmus erősítése a régió lehetőségeinek a figyelembevételével Jászberény városában” pályázat keretein belül a város Szabadtéri Színpada közel 53 millió forint uniós támogatásból válhat még komfortosabbá és modernebbé. Az elnyert forrás kiegészül még 82 millió forintnyi önkormányzati önerővel is, így a teljes összeg elegendőnek bizonyul az évek során elhasználódott színpadi tartozékok és elemek megújítására.