Hamisan vádolta Portik Tamás Rogán Antal minisztert a Budapesti Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint.

Fotó: ShutterStock.comHamis vád bűntettének gyanújával nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség Portik Tamás tanúként tett nyilatkozata miatt – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.
    
Ibolya Tibor felidézte, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Juhász Péter alperes között személyiségi jog megsértése tárgyában indult per júniusi tárgyalásán Portik Tamás tanúként azt állította, hogy a közvetítő szerepében eljárva egyszer tízmillió forintnak megfelelő összegű eurót adott át Rogán Antal polgármesternek, ami egy ingatlan áron aluli értékesítésében való közreműködésért adott jogtalan előny volt.
    
Úgy folytatta: Portik Tamás nyilatkozata után több feljelentés is érkezett az ügyészségre, egyrészt a fenti nyilatkozatban foglaltak miatt Rogán Antal ellen, másrészt pedig az állítás valótlanságának gyanúja miatt Portik Tamással szemben.
    
A vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt Rogán Antalt érintően tett feljelentéseket a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította – hangsúlyozta Ibolya Tibor.
    
Hozzátette: miután az alapügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jogerősen elbírálta a feljelentéseket, elhárult az eljárásjogi akadálya a hamis vád bűntette miatt tett feljelentés elbírálásának.
    
A Budapesti Nyomozó Ügyészség beszerezte a szükséges iratokat és megállapította, hogy Portik Tamás cselekménye Rogán Antal sérelmére elkövetett „hamis vád bűntette gyanúját kelti”, ezért elrendelte a nyomozást – olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI, fotóillusztráció: ShutterStock)