Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

A szombati lapszámban felidézték: „az ördög ügyvédje” tette közzé azt a titokban készült szexvideót, amelyen Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) korábbi győri polgármester és ügyvéd barátja látható egy luxusjachton az Adrián. A felvétel a politikus bukását okozta.

Az esettel kapcsolatban több bűncselekményt is említettek, így kokainfogyasztást és közpénzlopást. A jogsértésekről bizonyítékokat ígértek, ezek azonban máig nem kerültek elő.

A Magyar Nemzet hatósági forrásokból úgy értesült, hogy miután az ügyben két nyomozás is megszűnt bűncselekmény hiányában, hamis vádért és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják „az ördög ügyvédjét”. A név mögött megbújókat állítólag már azonosították.

A kábítószer miatt indult nyomozásról csütörtökön közölték, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást, mivel semmi sem igazolta a kokainozást.

A Párbeszéd a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségen tett feljelentést, miután a videó megtekintésekor felmerült a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozók törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. Szerdán közölte az ügyészség, hogy az eljárást – ugyancsak bűncselekmény hiányában – megszüntették.

További nyomozások azonban ma is tartanak. A Jobbik szexuális kényszerítés miatt tett feljelentést, továbbá személyes adattal való visszaélés miatt is zajlik egy eljárás.

A Magyar Nemzet szerdán írta meg, hogy a hét elején a nyomozók előállították a Marina Part Lakóparkból azt a két nőt, aki prostituáltként szolgáltatott Borkai Zsoltéknak a horvátországi hajóúton. Aznap egy korábbi válogatott labdarúgót is előállítottak, mindhármukat a volt polgármester megzsarolása miatt gyanúsították meg.

A focista, aki a 2014-es önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció színeiben indult Győrben, állítja, hogy nem zsarolt.

A lányokat közvetítő férfi a labdarúgó élettársának a fia lehet – olvasható a Magyar Nemzetben.