A minisztériumok dokumentációiban talált leveleket mutatott be a Fidesz képviselője, Budai Gyula, amelyek szerinte bizonyítják, hogy az előző ciklus két volt miniszterelnöke hamisan tanúskodott az ügyészségen, amikor a sukorói beruházásról kérdezték őket.

A tervezett kaszinó-beruházás körülményeinek vizsgálatát végző miniszterelnöki megbízott azt mondta, hogy a birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett az izraeli befektető, illetve amit Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek.

A képviselő szerint az általa előásott iratok három tételben is cáfolják Bajnai és Gyurcsány vallomásait. Az egyik levélből az izraeli fél állítása alapján az derül ki, hogy már a Sukoróval foglalkozó 2008. május 26-i kormányülés előtt hét hónappal megkezdődött a kormányzati szintű egyeztetés, ezekről tudomása volt Gyurcsány Ferencnek, és már 2008-ban szó volt egy 2,6 milliárdos állami támogatásról.

hirdetés

A kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben. Budai szerint az összefoglaló alapján is állítható, hogy mind a két volt miniszterelnöknek konkrét tudomása volt több olyan tényről, amely Sukoró ügyében döntő lehet.

(index.hu)