A bíróság bizonyítékok hiányában első fokon felmentette azt a két rendőrt, akiket Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megverése kapcsán vádolt meg az ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással illetve bűnsegédlettel.

A képviselő 2006. október 23-án a Fidesz nagygyűléséről tartott hazafelé az Astoriától, amikor a Síp utcánál azonosítószám nélküli rendőrök összeverték. Az esetről egy amatőr felvétel is készült, de az eljárás során még így sem sikerült megtalálni a támadókat. Az ügyészség végül két olyan rendőrt vádolt meg, akik biztosan ott voltak a helyszínen, de nem tettek semmit azért, hogy megakadályozzák Révész Máriusz ütlegelését valamint mentőt sem hívtak hozzá.

A bíró megfogalmazta, hogy hiába volt széleskörű a nyomozás, a valódi tetteseket nem sikerült bíróság elé állítani. A tanúként beidézett rendőrök ugyanis egymásra nem tettek terhelő vallomást. A két vádlott az ítéletet természetesen tudomásul vette. Egyikük ügyvédje szerint azonban Révész Máriusztól bocsánatot kellene kérni, amiért megverték.

„Feltehetően soha nem fog kiderülni, hogy ki bántotta, de a megkövetés mindenképpen megilletné a képviselő urat„ – fogalmazott Szabó János, a másodrendű vádlott ügyvédje.

Révész Máriusz nem lepődött meg azon, hogy felmentették a két rendőrt, mert szerinte véletlenszerűen választották ki őket. „Az igazi bűnösöket azért nem sikerült megtalálni, mert a nyomozás során a rendőrök nem mondtak igazat, mondhatjuk, hogy hamisan tanúztak” – fogalmazott a fideszes képviselő. Hozzátette: vele is ugyanaz történt, mint rengeteg más áldozattal, akiket hasonló kegyetlenséggel bántalmaztak és a tetteseket máig nem találták meg.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: nem a közrendőrök a felelősek azért, ami 2006 októberében történt, hanem az a rendőri vezető, aki levetette az azonosítószámokat az egyenruhásokról.

(hírTV)