Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, YouTube/Laár András (képernyőkép) (szerk.)
Hirdetés

Harangozó Tamás kijelentette: a kormány retteg a jogállamiság ellenőrzésétől, holott nem kellene, ha tényleg minden rendben van az országban.

Az MSZP képviselője úgy vélte, a Magyarországnak járó uniós forrásokat, támogatásokat valóban meg kell védeni, „leginkább önöktől”. A kormányoldal ahhoz kér parlamenti megerősítést, hogy követeléseket támaszthassanak az uniós hitelprogram elfogadásához: csak akkor fogadják el, ha az EU leállítja a hetes cikkely szerinti eljárást és nincs jogállamisági kritériuma az uniós források felhasználásának – mondta. Hozzátette: ezzel azonban minden magyarnak ártanak, támogatásoktól eshet el az ország.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: a jogállamisági történetnek az unióban nem tudnak a végére járni, folyamatosan csak lebegtetik, és az ellenzék örül ennek. Sehol nincs leírva az uniós dokumentumokban, hogy ilyen feltételhez kössék azoknak az összegeknek a kifizetését, amelyekre az ország jogosult a szerződések szerint, az ellenzék mégis felháborodik, hogy ezt szóvá teszik a parlamentben – magyarázta.

Úgy látja, ezzel szemben az a felháborító, hogy az ellenzék már régóta a magyar érdekek ellen lép fel, de ebből a magyar választók többsége nem kér.

Korábban írtuk

Harangozó Tamás és Völner Pál vitája alább nézhető vissza. (A hiba nem az olvasó készülékében van, a videó első 45 másodperce néma.)

A Fidesz zsarolni próbálja az Európai Uniót és egyben elárulják saját vállalásaikat!

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalása: a Fidesz el akarja kerülni a jogállamisági próbatételt, és korlátozni akarja a civil szervezetek mozgásterét! Ez nem szolgálja a nemzet érdekét, és elfogadhatatlan!A Fidesz zsarolni próbálja az Európai Uniót és egyben elárulják saját vállalásaikat! De mire ez a hiszti? Önök szerint nincsen rendben minden jogállami norma? Ezzel a hazardírozással nem csak az EU-nak de minden magyar embereknek ártanak. és ezzel falnak vihetik az egész országot. Önök azt veszélyeztetik, hogy Magyarország és a magyar emberek elbukhatják ezt az 5 ezer milliárd forintot. A hatalomért és a pénzért Önök bármire képesek. Nem érdekli Önöket semmi, csak a pénz. Az MSZP módosító indítványában előírjuk, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, ha büntetésből pénzt vennének el, akkor a kormánytól elvett összeget az ország önkormányzatai, vállalkozásai és civil szervezetei közvetlenül Brüsszeltől megkaphassák.ha a módosító indítványainkat megszavazzák, akkor megszavazzuk a határozati javaslatot, ha viszont elkaszálják azt a Törvényalkotási Bizottságon, akkor ehhez az egészhez mi már nem adjuk a nevünket.

Gepostet von MSZP am Montag, 13. Juli 2020