Fotó: MTI, archív, szerk.
Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

„Patkányinvázió után, most itt vannak a szúnyogok, de jön majd a parlagfűszezon is” – kezdik drámai közleményüket a szocik.

„Bár a Fidesz országlása olyan, mint a bibliai sáskajárás, a budapestieknek ezen túl konkrétan is kijut a sorscsapásokból: előbb a középkori patkányinvázióval szembesültek, az elmúlt hetek esőzései után most szúnyog hadak vecsernyéznek (sic!) városszerte” – fest riasztó képet az MSZP csapata.

„Harapnak, csípnek, fertőzéseket terjesztenek, de Tarlósék vagy nem csinálnak semmit, vagy a felelőtlen mulasztásaik következményeit próbálják kezelni”

– aggodalmaskodnak.

„Az MSZP azt követeli, hogy ha már idén sem sikerült előre felkészülni az évszakok változására, akkor legalább most maximális erőforrás mozgósításával kezeljék a szúnyoghelyzetet. Ami ma van, az nem egy közép-európai főváros, hanem egy középkori nagyváros hangulatát idézi patkányokkal, szúnyogokkal, augusztustól pedig a parlagfűbe fulladozó lakókkal” – éri el csúcspontját a dráma.

„Mi, európai magyarok ezért fogjuk visszaszerezni az irányítást, és megmutatjuk, milyen egy felkészült városvezetés!”

– írják a DK „európai magyarok” szófordulatát felhasználva, mintha már nem emlékeznénk rá, milyen is a szoci városvezetés.