Fotó: shutterstock/Alexander Yakimov

Két, 35 és 59 év közötti beteg még január végén hunyt el, míg a harmadik, egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten halt meg Somogyban.

Az első két áldozat esetében a virológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az influenza A vírusától betegedtek meg. A Somogy megyei kormányhivatal népegészségügyi szervének tájékoztatása szerint összesen kilenc embernél kellett intenzív ellátást végezni az influenza miatt, hatuknál gépi lélegeztetésre is szükség volt.

Dr. Fadgyas Erzsébet, Somogy megyei tisztifőorvos arról tájékoztatta a Híradót, hogy a rendelkezésre álló információk szerint két betegnek magas vérnyomása volt, az egyik személy pedig egyéb krónikus betegségben is szenvedett. Egyikük sem volt beoltva – emelte ki a tisztifőorvos. Hangsúlyozta, hogy még mindig érdemes beszerezni a megelőző védőoltást a betegség elkerülése végett.

Póta György házi gyerekorvos elmondta, az influenza a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos, akár halállal járó következményeket. Ezért elsősorban a betegek és az idősek vannak leginkább kitéve az influenza súlyos lefolyásának.

hirado.hu