Fotó: MTI/Mónus Márton
Budapest, 2021. január 27. Csomagok a Béres Gyógyszergyár adományából a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjában 2021. január 27-én. A gyár koronavírus okozta járványhelyzetben harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív szervezet közremûködésével juttatja el azokat idõs- és szociális otthonokba.
Hirdetés

Az adomány szerdai, budapesti átadásán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke közölte: a harmincezer üveg Béres Csepp értéke több mint 50 millió forint, az adományt egyenlő arányban osztják szét karitatív szervezetek között.

A Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak a felajánlást, amelyből kapnak idős emberek, jut fogyatékosok otthonaiba, valamint határon túli rászoruló magyarok is – mondta el az államtitkár.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a Béres Csepp nem helyettesíti az oltást és a szabályok betartását, de óriási segítséget jelent az ápolásra, gondozásra szorulóknak.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az államtitkárhoz hasonlóan kiemelte, a Béres Csepp a nyomelempótlás következtében hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, de nem pótolja a fizikai távolságtartást, a maszkhasználatot, a gyógyszereket és a vakcinát sem. A Béres Csepp egy nagyon fontos étrendkiegészítő készítmény – mondta.

Korábban írtuk

Béres József a társadalmi szolidaritás fontosságát hangsúlyozva azt mondta, hogy valamennyi ember tehet a másik emberért. Emlékeztetett arra is, hogy a társaság negyedik alkalommal tett felajánlást.