A hétvégén nagyon sok BKV-s dolgozó kapott emailt, amelyben tájékoztatták, hogy ne örüljön, mert „az április havi elutalt munkabérek, egyes letiltások és levonások egy része banki-informatikai hiba miatt kétszer került a bankok felé elküldésre”. A levélben kérték a dolgozókat, hogy akinek a bankszámláján kétszer írták jóvá a fizetését, az szíveskedjen a túlfizetett összeget a BKV bankszámlájára visszautalni, vagy az Akácfa utcai főpénztárba befizetni.

A hétfői sajtótájékoztatón Bolla Tibor elmondta, hogy a csütörtöki dupla utalást az okozta, hogy a cégnél két ember foglalkozik a munkabérek átutalásával, és kis időbeli eltéréssel egyszerre két átutalás is elindult. Az egyikük elindította a folyamatot, a számítógép dolgozott, „pörgött a homokóra”, de eközben a másik pénzügyes egy másik számítógépen ránézett a rendszerre hogy van-e pénzmozgás, de mivel nem látszott a folyamatban lévő utalás, ezért ott is indított egyet, így egyszerre két irányból is megindult a pénzutalás.

További részletek az Indexen olvashatók: http://index.hu/belfold/budapest/2010/05/10/haromezer_bkv-dolgozo_kapott_tevedesbol_dupla_fizetest/