Pinczés György

2014. január 5.

Akár művészeti, akár politikai, vagy bármilyen más társadalmi szegmenst érintő beszélgetést figyelünk a TV-ben, vagy más médiumban, újabban arra lehetünk figyelmesek, hogy a jobboldalt képviselő moderátorok, vagy riporterek nem győzik eleget nyújtogatni a jobbjukat a megbékélés érdekében és csak csodálkoznak azon, hogy parola nélkül kell azt visszaengedniük a nadrágjukra. Valahogy az Istennek sem megy ez a nagy összebékülés, pedig ebben az esetben a kisemmizett nyújtja a kezét a tolvajnak, a megkárosított a rablónak és a megalázott (meggyalázott) az erőszaktevőnek. Mégis a kézfogás csak nem akar létrejönni, és nem nagyon értik, hogy ez miért is van így?! Pedig roppant egyszerű oka van ennek a jelenségnek, ugyanis most egy, az indulási nehézségek ellenére sikeres négy éves cikluson van túl a polgári oldal, és a praktikák ellenére újabb választási győzelem várható, s az urak, akik eddig viszonylag biztosnak érezték pozícióikat az elsíbolt vagyonokon ülve, illetve a jól fizető politikai állásokban tanyázva, annak vannak kitéve, hogy amennyiben nem sikerül megakadályozni a nemzeti oldal győzelmét, akkor helyzetük újabb négy év alatt igencsak megrendülhet.

Ugyebár azt tudhatjuk, hogy Gyurcsány az őszödi beszédben hatásosan fenyegette meg őket, hogy esetleg vissza kell menniük dolgozni, hiszen a lopáson és a hadován kívül semmihez sem értenek, mivel soha sem dolgoztak, hova is mennének vissza, az általuk amúgy tökéletesen lerohasztott gazdaságba? Kinek is kellenének ilyen munkavállalók? A vagyonos rétegük pedig tudhatjuk, hogy nem az eredeti tőkefelhalmozás során lett milliárdossá, tehát a tőke működtetéséhez sem értenek, hanem csupán a lopott vagyonból való urizáláshoz! Ez a félelem akadályozza meg őket abban, hogy kezet nyújtsanak a nemzeti oldal képviselőinek, még ha az átmeneti biztosítékot is jelentene a gondtalan életre.

Ők nem csak a határon túli nemzettestvéreinkkel nem tudnak közösséget vállalni, hanem az itthoni magyarokat sem tekintik testvérnek! Nem kell félnünk tehát attól, ha ez az álbaloldal megszűnik létezni, hiszen csak ez nyithatja meg az utat egy igazi, nemzeti baloldal létrejötte előtt!