Hirdetés

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatón azt mondta: Karácsony Gergely bejelentése legalább két hetet késett és csak azt bizonyítja, hogy tovább folytatódik a néhány hónapja kezdődött „emberkísérlet”.

„Tipikus Karácsony Gergelyes részmegoldás született” – értékelt, majd úgy fogalmazott: „olyan nincs, hogy a körút egyik szakaszán visszaállítja a kétsávos közlekedést, miközben a parkolást megszűnteti, a másik részén pedig nem”. A fideszes politikus álláspontja szerint a főváros vezetése kapkod egy olyan helyzetben, amit saját maga idézett elő, és amit az általuk megrendelt közvélemény-kutatás sem támaszt alá.

A főpolgármester hétfői bejelentése szerint kompromisszumos megoldás született a Nagykörút új forgalmi rendjének ügyében. A Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávos lesz az autós közlekedés, a szakaszon a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat. A körút többi szakaszán marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot.

Korábban írtuk