Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Krónikának elmondta: az egyik járőr ezután előbb figyelmeztető lövéseket adott le, majd miután ekkor sem állt meg az autó, az egyik rendőr ez után lőtt rá az autóra. A jármű bal első részével mindkét rendőrt elsodorta, és az a rendőr, aki a figyelmeztető lövéseket leadta és a fegyvert még a kezében tartotta, esés közben több vétlen lövést adott le, és feltehetően ezek egyike találta el a jármű vezetőjének a hátát, aki súlyosan megsérült. De amikor a hátát eltalálta ez a lövés, a néhány száz méterre lévő házáig még elhajtott a férfi és ide mentek utána a rendőrök, akik amikor észlelték, hogy a férfi megsérült, azonnal értesítették a mentőket.

A meglőtt embernek nem volt jogosítványa, de sokkal többet a rendőrség sem tud – mondta el. Ezek is csak elsődleges információk. Természetesen a férfi ellen indult eljárás keretében ezeket is tisztázni fogja a rendőrség, hogy rendelkezett-e vezetői engedéllyel a férfi vagy sem. Fel kell deríteni, hogy mi lehetett annak az oka, hogy nem állt meg a férfi és ennyi felszólítás, intézkedés és figyelmeztető lövés ellenére sem kívánta magát a rendőri intézkedésnek alávetni, hanem tovább hajtott a járművel úgy, hogy az intézkedő rendőröket is elsodorta és személyi sérülést okozott – közölte a szóvivő.

Az elsodort rendőrök könnyebben sérültek meg. Az esetet az érdi rendőrkapitányság vizsgálja. Egyebek között azt is, hogy jogos és szakszerű volt-e az intézkedés és a figyelmeztető lövések leadása.

(MR)