Hamarosan vádat emelhetnek Szabó Bálint volt szocialista és DK-s, jelenleg független szegedi politikus ellen hatóság félrevezetése miatt, miután az ezzel kapcsolatos iratokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megküldte az illetékes ügyészségnek – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A helyi botrányhősként ismert Szabó Bálint tavaly február közepén eltűnt egy napra, majd arról számolt be, hogy futni indult, ám két maszkos-kapucnis férfi várta, akik elkábították, majd nem akármilyen körülmények között tért magához: arra ébredt, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz.

Hamis tanúzás miatt tettek feljelentést

Pár hónappal később viszont a Békés megyei rendőrök megszüntették a nyomozást, ugyanis nem tudták megállapítani sem a személyi szabadság megsértésének, sem más bűncselekménynek a gyanúját. A nyomozás lezárása után hamis tanúzás gyanúja miatt tettek feljelentést, a nyomozásra pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki – számol be a lap.

A Mediaworks Hírcentrumának információi szerint Szabót végül hatóság félrevezetésével gyanúsították meg. A Magyar Nemzet megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte, a keletkezett iratokat a Makói Járási Ügyészségnek küldték meg. Az ügyészség ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy az iratok elbírálása folyamatban van. Szabó Bálint a gyanúsításával összefüggésben úgy nyilatkozott a Mediaworks Hírcentrumának, hogy tud minden ellene indult eljárásról, valamint hozzátette, akár újabb retorziókra is számít. Ugyanakkor hangsúlyozta, mások ellen ő is több eljárást indított már.

A Magyar Nemzet felidézi, Szabó Bálint politikai karrierje 2002-ben indult, amikor a Vas megyei Csepreg polgármesteri székéért szállt versenybe. A politikus elbukott a megméretésen, és hamarosan átlépett a Fideszből az MSZP-be. Szocialista politikusként hamar botrányos ügyekben vett részt, hiszen nem sokkal később kiderült, hogy pénzért toborzott új tagokat a pártba, erről helyi roma vezetők beszéltek.

Számos megdöbbentő akcióval állt elő

A botrányban a szocialisták erős emberének, Tóth Csabának a neve is előtérbe került, akit pár hónapja gyanúsított meg korrupciós bűncselekménnyel a zuglói parkolási mutyik miatt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Szabó Bálintot 2004-ben kizárták az MSZP-ből, majd rágalmazásért beperelte az őt meggyanúsító romákat. Ezek után azt állította, hogy az egyik tárgyalás után többen megtámadták, megverték és megerőszakolták. A 2000-es évek közepén Szegedre költözött, kezdetben porszívóügynökként dolgozott, majd megalapította a követeléskezeléssel foglalkozó Likvid Kontroll Kft.-t – írja a Magyar Nemzet.

2012-ben újra politizálni kezdett, Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíciónak volt a szegedi szóvivője. Cégével 2012-től az M43-as autópálya építésében közreműködő, pórul járt Szeviép-alvállalkozókat képviselte. Az ügyben évek óta Botka László szegedi polgármester támadja. A botránypolitikus számos megdöbbentő akcióval állt elő az elmúlt években az elrablási ügyén kívül is.

2020 tavaszán például keresztbe állt kocsijával az egyik szegedi kereszteződésben, állítása szerint azért, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a helyi tömegközlekedést. A politikus legutóbb az augusztus 20-ára szervezett, majd teljes kudarcba fulladt gazdatüntetés miatt került reflektorfénybe. A tüntetés ugyanis nem a rossz időjárás vagy a hatóságok, hanem az érdeklődés hiánya miatt lett teljes bukás.

A gazdák után a tanárok fogadatlan prókátora lenne

Szabó Bálint előzetesen folyamatosan arról beszélt, hogy mintegy 1800 traktort várnak a fővárosba a gazdatüntetésre az ország minden tájáról, amire végül alig pár száz, többségében budapesti lakos ment csak el. A Mediaworks Hírcentrumának adott korábbi nyilatkozata szerint Szabó Bálint a gazdák után a tanárok és diákok fogadatlan prókátora lenne.

„Kötelességünk odaállni a pedagógusok mellé. Ezt mi már megtettük, és a zászlónkra oda is vannak írva a pedagógusi követelési pontok”

– mondta a baloldali politikus, aki azt követeli, a kormány garantálja előre, hogy az egész idei tanévben nem lesz online oktatás, szeptember 1-jéig emeljék meg a pedagógusok bérét, és a tanév első hónapjának közepére tárgyalásos úton állapodjanak meg a pedagógus-életpályamodellről.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk