Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő 2022. november 17-én
Hirdetés

A Magyarországot rendszeresen támadó Daniel Freund a Twitter-oldalán osztotta meg, hogy Budapesten tartózkodik – ismerteti a Magyar Nemzet. A portál a Mandiner beszámolójára hivatkozva azt írja, az Európai Parlament zöldfrakciójának a német tagja megosztott egy képet Iványi Gáborral, amihez azt írta, hogy „jó újra Budapesten lenni.” 2021-ben ugyancsak a Twitter-oldalán tette közzé Freund, hogy találkozott Márki-Zay Péterrel, a baloldali pártok közös miniszterelnök-jelöltjével.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy Freund korábban többször is kritizálta a magyar kormány munkáját, tavaly ősszel pedig – amikor a kormány a hazánknak járó uniós forrásokról tárgyalt az Európai Bizottsággal – azt javasolta a bizottságnak, hogy tartsa vissza az uniós forrásokat.

Emellett Freund úgy vélekedett, hogy az Európai Bizottság „túl szűk értelemben” tett eleget feladatának, mivel szerinte Magyarországon a korrupción kívül számos más jogállamisági probléma van.

A hazánknak járó források száz százalékának felfüggesztését javasolta

Még 2022 nyarán az Alapjogokért Központ hívta fel a figyelmet arra, hogy Freund egy olyan szakértői tanulmányt rendelt, amely a hazánknak járó források száz százalékának felfüggesztését javasolja.

A tavalyi országgyűlési választás után pedig Daniel Freund az Európai Bizottság elnökét tette felelőssé Orbán Viktor történelmi győzelméért, mivel szerinte Ursula von der Leyen nem vonta el időben az uniós forrásokat a kormánypártoktól.

A Magyar Nemzet arról is beszámol, hogy Freund korábban a Soros Györgyhöz köthető Transparency International munkatársa is volt.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk