Hirdetés

Az intézet által elindított Kincs Percek videósorozat a magyar család- és népesedéspolitika sikereit mutatja be, a párperces kisfilmek egy-egy témára fókuszálnak, és objektíven, adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét – közölték.

A baloldali kormányzás alatt, 2008 és 2010 között háromszor többen mentek el Magyarországról, mint ahányan visszatértek – írták, hozzátéve: akkor a baloldali kormányok a kettős állampolgárság ellen voltak, és nem adtak támogatást a határon túl, külhonban élő magyaroknak.

Hangsúlyozták: 2010-ben családbarát fordulat történt; folyamatosan nő a visszavándorlók száma, és ma már többen költöznek vissza, mint ahányan elmennek.

Egy évtized alatt tizenötszörösére nőtt a visszatérők száma, és a visszavándorlók között egyre több a gyermekes család – tudatták.

Korábban írtuk

Minden magyar gyermek kincs, szülessen bárhol is a világon – emelték ki, ismertetve: a határon túli, külhoni magyar családok 2018 óta igényelhetik az anyasági támogatást, és ugyanolyan feltételek mellett nyithatnak babakötvényt, mint az anyaországiak. Eddig összesen 35 ezren éltek ezekkel a lehetőségekkel – fűzték hozzá. A KINCS szerint ez annak köszönhető, hogy Magyarország családbarát ország, ahol a külhonban élő magyar családokat is megbecsülik.

Az új rész megtekinthető a KINCS Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.