A Momentum Mozgalom folytatja országjárását, csak még várják a vidéki felkéréseket – adták hírül Facebook-oldalukon.

A Momentum 45 nap alatt eljutott az ország összes megyeszékhelyére – büszkélkedik a párt a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban. Azzal is eldicsekednek, hogy körútjuk során 2000 érdeklődővel találkoztak (micsoda tömeg!). A Momentum a nagy sikeren felbuzdulva augusztustól folytatja országjárását. „Ezúttal mondjátok meg ti, hogy hol találkozzunk” – mondják önbizalommal telve.

Indítsuk be Magyarországot!

Mindenki az országos ügyekkel van elfoglalva és senki nem törődik a településed valódi problémáival? Mi igen! Hívd el a Momentumot a saját településedre: http://inditsukbe.hu

Gepostet von Momentum Mozgalom am Mittwoch, 2. August 2017

A párt már az eddigi körútja során is nagy felismerésekre is jutott: egymástól távol lévő településeknek hasonló problémái lehetnek. Ki gondolt volna erre korábban? 

Ha beírjuk az oldalra a település nevét, és kattintunk, már meg is hívtuk magunkhoz az új SZDSZ-t

„Mindenki az országos ügyekkel van elfoglalva és senki nem törődik a településed valódi problémáival? Mi igen! Hívd el a Momentumot a saját településedre” –írják a videó felvezetőjében. Az inditsukbe.hu oldalon lehet kérelmezni, hogy a Momentum meglátogasson bennünket. Már akinek rájuk van gusztusa. 

„Készíts egy plakátot és hívj meg minket, hogy együtt tudjunk megoldást találni a helyi problémákra!” – írják az oldalon. Senkire nem szerettük volna rászabadítani az álomgyilkos alakulatot, így Budapestet írtuk be próbaképp az oldalra, a fővárosban sajnos már úgyis igen aktívak.

A Momentum által készített, trendinek szánt plakátkezdemény

A plakátkészítéssel kapcsolatban nagyobb interaktivitást vártunk volna, a honlap elkészíti a plakátot helyettünk. A végeredmény pedig elég snassz, és nem is túl eredeti, a Jobbik kampányolt hasonló (Magyarország a magyaroké!) szlogennel még 2009-ben.

A Momentum vidékhez való dörgölőzése annak fényében különösen visszataszító, hogy korábban Mécs János elnökségi taguk szép összefoglalását adta a vidékiekhez való viszonyának: „istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni”.

Nem irigyeljük Sé, Torony és Dozmat lakosait

Mindenesetre a momentumos fiúk, lányok nem bízzák a véletlenre: ha hívják őket, ha nem, próbálkoznak a vidék meghódításával. „A Momentum szombathelyi szervezete vasárnap a vasi falvakban szórólapozott. Biciklivel meglátogatták Sé, Torony és Dozmat lakosait a Momentumot bemutató anyagokkal.” Micsoda öröm lehetett a kánikulában meglátni a Fegyőrös brosúrákat a postaládában! (A fotót a párt tette közzé Facebook-oldalán.) 

– EN – 

Bécsben futnak a momentumosok

Az országjárás és postaládázás mellett futást szervez a Momentum Bécsben. A mai nagyszabású esemény iránt hatalmas az érdeklődés, már 9 ember jelezte részvételi szándékát.

Képünk illusztráció

A Facebook-esemény minden mondata aranyat ér:

„Az eddigiektől eltérően sportolni fogunk, mégpedig futni” – vall színt a budapesti olimpiát megfúró szervezet, akiket többször illettek tornából felmentett jelzővel, csak ezt ők mindig kikérték maguknak.

A programleírás roppant kecsegtető: „Kb. 5 km-t kocognánk le lazán, és közben, valamint előtte és utána beszélgethetünk a Momentumról, politikáról, és minden másról.” A futás közbeni politikai eszmecsere új szín a közéletben, hiánypótló, innovatív kezdeményezés, talán még belföldön is meghonosítják. 

„Aki nem szeretne sportolni, az is jöjjön, alapszervezetünk többi tagja rendelkezésetekre áll kérdeseitek megválaszolására és bartáti csevegésre, amíg mi futunk a parkban.” (A Momentum igényes leírását szöveghűen közöljük – szerk.) A kérdés csak az, a kilenc résztvevőből mennyien nem tagjai a bécsi alapszervezetnek. 

– EN –