Fotó: MTI/Kovács Tamás
Németh Szilárd államtitkár (j2) és Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere (b2) laptopokat ad át Oláh Ilona és Szkenderovics Károly háziorvosnak

A 18 millió forint értékű eszközfejlesztés a kormányzat Egészséges Budapest Programjának keretében valósult meg.

Hirdetés

Németh Szilárd, aki a kerület fideszes országgyűlési képviselője is, hangsúlyozta: Csepel az egyik legnagyobb nyertese az Egészséges Budapest Programnak. A kormányzat és a helyi önkormányzat fejlesztései nyomán mára minden feltétel adott ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók nyugodt körülmények között végezhessék a munkájukat a kerületben.

Ugyanakkor a 73 ezer csepelit fejlett egészségügyi infrastruktúra segíti egészségének megőrzésében – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban megújult a kerület összes háziorvosi rendelője, a rendelőintézet és számos orvostechnológiai fejlesztés valósult meg. Ugyanakkor megkezdődött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, illetve a fiókintézményeként működő Weiss Manfréd kórház felújítása is.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a kórház rekonstrukciója azért csak most kezdődött meg, mert Budapest erre nem vehetett igénybe uniós forrást. Mára viszont saját erőből is képes az ország a kórházfejlesztések kivitelezésére.

Arról is szólt, hogy szerinte a „baloldal miniszterelnökjelöltje” privatizálná az egészségügyi intézményeket, Gyurcsány Ferenc a DK elnöke pedig üzletnek nevezte az egészségügyet. Annak ellenre, hogy a választópolgárok 2008-ban népszavazáson „magyarázták el” Gyurcsány Ferencnek azt, hogy az egészségügy nem üzlet – mondta Németh Szilárd.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban 3,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a kerületben Németh Szilárd közbenjárása nyomán, amiért köszönet illeti az államtitkárt.

A mostani eszközbeszerzés is azt szolgálja, hogy az önkormányzat a kormányzat és az egészségügyi dolgozók együtt tudjanak dolgozni a csepeli emberek egészsége érdekében – mondta a polgármester.

Korábban írtuk