A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy ma reggel nyomozók érkeztek abba a budapesti ügyvédi irodába, amely többek között Hagyó Miklós privát cégének képviseletét is ellátja.

Úgy tudni, hogy a nyomozók a gyanús fővárosi ügyekben (BKV, FKF, gyógyfürdők) érintett szerződéseket keresnek. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője egyelőre annyit erősített meg, hogy jelenleg is vizsgálódnak egy budapesti ügyvédi irodában.

A HDL titkárságán válasz nélkül bontották a vonalat mikor rákérdeztek az ügyre, ezt követően pedig már fel sem vették a kagylót.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy Hagyó „házi” ügyvédi irodája a BKV-nak és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek (BGYH) is dolgozott, és 2007 óta körülbelül 230 millió forint értékben kapott megbízásokat fővárosi cégektől. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya egyébként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt már eljárást indított a BGYH egyik kétmilliárdos közbeszerzési pályázata miatt.

Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester korábbi tanácsadója, Mesterházy Ernő szabták meg, kikkel kössenek szerződést, milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki, mely ügyvédi irodákat bízzák meg a legzsírosabb munkákkal. Hagyó azt a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodát „ajánlotta”, amelyik Hagyó privát cégének, a Wirtass Kft.-nek is a jogi képviselője.

(MNO)