Reviczky Gábor Facebook-oldalán cáfolta azt az interneten terjedő álhírt, amely az ő állítólagos, Andy Vajnához írt nyílt leveléről szól.

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

Nem nyilatkoztam ebben a témában, sem nem írtam nyílt levelet Andy Vajnához. Az egésztől teljes mértékben, határozottan elhatárolódom! Reviczky Gábor

– írta közösségi oldalán a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész.

A magyarnep.me nevű álhíroldalon jelent meg a Reviczkyről szóló hír az alábbi címmel: „REVICZKY GÁBOR NYÍLT ÜZENETE ANDY VAJNA MAI GÚNYOS KIROHANÁSÁRA – »KÉREM SZÉPEN, AKI TEHETI EGY MEGOSZTÁSSAL SEGÍTSEN ELJUTTATNI NEKI AZ ÜZENETEM!«” A helyesírási hibákat sem nélkülöző firkálmány szerint Reviczky felháborodott Andy Vajna olyan gúnyos kijelentésein, mint „a pénz egyenlő a hatalommal és kizárólag ő dönti el, hogy milyen csatornák lesznek elérhetőek a közeljövőben. Továbbá irigynek nevezte a magyar átlag embereket”.

Mindebből persze egy szó sem igaz: sem Andy Vajna gúnyos kirohanásából, sem pedig Reviczky Gábor válaszreakciójából. Az álhírben úgy fogalmaznak, Reviczky Gábor sorait változtatás nélkül közlik. A nem létező levélben az alábbiakat adják az elismert színművész szájába:

„Vannak olyan dolgok, amik mellett nem mehetünk el. Ilyen volt a mai durva kirohanásod is, melyben ismételten nagyképűen és lekezelően beszéltél a magyar emberekről, majdhogynem azt írtad, hogy ezeknek a hülyéknek elég lesz a szappanoperákat és botrányokat közvetítő néhány csatorna is, pedig belőlük, belőlünk élsz meg ilyen jól. Hidd el kedves barátom, hogy nagyon sok értékes ember van ebben az országban, aki a minőségi információra szomjazik és őket is el kell látni.”

(Az álhíroldal irományából betűhíven, helyesírási, központozási hibáikat megőrizve idéztünk.)