Tavaly nyáron még csak sejteni lehetett: kinek ért volna meg másfél millió forintot a hírTV két riporterének lejáratása, mára azonban kiderült, ki kérte föl Helmeczy Lászlót, hogy közvetítsen az ügyben. A szabolcsi ügyvédet személyesen Veres János volt pénzügyminiszter kereste meg – legalább is az ügyvéd ezt állította azon a bírósági tárgyaláson, amelyet a Hír Televízió Péntek8 című műsorának szereplői ellen indított, rágalmazás miatt.

Helmeczy László állítása szerint Veres János szólt neki, hogy beszéljen Tóth Viktorral, mert Tóth akar neki valamit mondani egy hírTV-vel kapcsolatos ügyben. Az ügyvéd azt mondta, Baráth Miklós konkrét terveiről ő közvetlenül az akció előtt, május végén értesítette az akkori pénzügyminisztert. Helmeczy azt is elárulta: nem ő tett feljelentést a drogfogyasztással vádolt munkatársaink ellen, hanem Veres Jánost kérte meg, hogy közvetítsen az ügyben és értesítse a hatóságokat. Az ügyvéd elmondása szerint néhány nappal később Veres János azt mondta neki: megtette a megfelelő lépéseket, de nem árult el róla részleteket.

Az ügyvéd a bíróság előtt elmondta: Veresék azt kérték tőle, hogy „látszólag” kössön üzletet a dílerrel és azt is tudja meg, mikor lesz az akció napja, amikor a drogot becsempészik a riporterek autójába.

Helmeczy szerint nem véletlen, hogy nem találták meg a bukott pénzügyminiszter feljelentését. Az ügyvéd szerint „úgy tűnik, hogy Gyurcsány úr köreinek, Draskovicsnak”, „nagyon kapóra jött volna, hogy Verest kinyírják”.

A per szeptemberben folytatódik.

(hírTV)