Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért, Tüttő Kata, a városüzemeltetésért, Kiss Ambrus, a pénzügyekért és a városháza üzemeltetéséért, Dorosz Dávid, a klímavédelemért és Kerpel-Fronius Gábor, az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelõs főpolgármester-helyettes, valamint Bárdonné Benda Mónika aljegyző az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én
Hirdetés

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára előzőleg soron kívüli tájékoztatást kért Karácsony Gergely főpolgármestertől a Széchenyi lánchíd felújításáról, tekintettel arra is, hogy a főpolgármester néhány hónapja még halaszthatatlannak minősítette a hídfelújítást, csütörtökön viszont azt írta Facebook-oldalán, hogy a beruházást bizonytalan időre elhalasztják.

A Főpolgármesteri Hivatal a Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes által jegyzett közleményben úgy reagált: a kormányzati elvonások, a járvány elleni védekezés költségei, az elmaradt kormányzati támogatások és a kieső bevételek miatt át kell tekinteni több beruházást. Ilyen a Lánchíd felújítása, ami továbbra is prioritás, ám újra kell tervezni a beruházás költségeit, szakmai tartalmát és a híd majdani funkcióját.

Fürjes Balázs csak néhány Twitter-bejegyzéssel járult hozzá Budapest járvány elleni védekezéséhez, viszont asszisztált az önkormányzatokat, köztük a fővárost érintő elvonásokhoz, az egyeztetések elmaradásához, továbbá a fővárosi idősotthonokba visszaküldött betegek szűrésének elmaradásához – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk