Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőt mond Boros Misi zongoraművész Fogj kézen! című jótékonysági koncertjén a Pesti Vigadóban 2022. április 13-án
Hirdetés

A Pesti Vigadóban rendezett esten Boros Misi zongoraművész lépett fel. Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány következtében sok fiatal félig vagy teljesen árva lett.

Köszönetet mondott Boros Misinek a koncertért, hozzátéve: a fiatal zongoraművész koránál sokkal érettebb személyiség, aki értőn és érzékenyen figyeli a körülötte levő világot. Átérzi a koronavírus árváinak helyzetét, hiszen a korosztályáról van szó.

Herczegh Anita az árvák között példaként említette azt a fiatalembert, aki tavaly az érettségi előtt veszítette el a járvány miatt édesanyját és teljesen árván maradt. Beszélt arról a testvérpárról, ahol a kicsit több mint 18 éves báty lett 15 éves testvére gyámja.

Hozzátette: nem elfogadható, ha egy gyerek amiatt nem tudja kibontakoztatni tehetségét vagy amiatt kell feladnia az álmait, mert anyagi nehézségek miatt ezt nem tudja megvalósítani.

A Regőczi Alapítványt a koncerten résztvevő Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson annak a több mint ezer gyermeknek, aki a koronavírus-járvány miatt elveszítette egyik vagy mindkét szülőjét.

Korábban írtuk