Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Járművek haladnak az elterelő útvonalon a Lánchíd felújítása miatt egy szakaszon lezárt budai alsó rakpartnál 2022. június 20-án
Hirdetés

Az autósok a Halász utcától az Alagút utca-Attila út-Krisztina körút felé, vagy a Fő utca-Lánchíd utca-Krisztina körút útvonalon tudnak kerülni. Az Óbuda felől az Árpád fejedelem útján érkezők a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra. A BKK szerint a teherforgalomnak érdemes az Árpád híd-Hungária-gyűrű–Rákóczi híd útvonalat használnia – írja a portál.

A pesti alsó rakparton a hét minden napján lehet majd gépjárművel közlekedni, azonban lehet, sokan ezt az útvonalat választják majd elkerülőként, tehát itt is torlódások várhatók. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint látható, hogy Karácsony Gergely ötletei közlekedési káoszt okoznak a fővárosban.

Wintermantel Zsolt hangsúlyozta, itt az ideje, hogy a főpolgármester végre meghallgassa a szakmai szervezetek érveit is.

„Most láthatjuk, hogy ha egy ilyen fontos útszakasz a budai oldalon kiesik, akkor az milyen áldatlan állapotokat idéz elő. Nem beszélve arról, hogy a Lánchídon például már közlekedhetnénk, hogyha ő 2020 februárjában aláírja azt a szerződést, amit még Tarlós István és a Fidesz–KDNP idején folytattak le, akkor már kész lenne a Lánchíd felújítása, és nem került volna ötmilliárd forinttal többe„

– fogalmazott a politikus.

Az Origo cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk