Gyalogosok sétálnak az idősebb Antall József rakparton kialakított sétányon a Parlament épülete és Margit híd közötti folyóparton. A pesti Duna-part szakaszainak három ütemben történő korszerűsítését, szépítését 2017-ben indította el Budapest Főváros Önkormányzata annak érdekében, hogy a korábban gyalogosnak nem, vagy csak nehezen járható rakpartok a főváros lakosságának egészség-megőrzését szolgáló, séta- és pihenő területté váljanak. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Hirdetés

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mivel kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

Az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be.

Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák – ismertették.

Korábban írtuk