A kormányzati portálra feltett térképen megyénkénti bontásban látható az átoltottság aránya.

Hirdetés

Azt írták: továbbra is Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék) a legmagasabb az átoltottság. A keleti országrésszel összevetve a Dunántúlon magasabb az átoltottság – jelezték.

A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék). Az adatok a december elsejei állapotot tükrözik.

Megismételték, kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, tegye meg. Az oltás minden megyében elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.

A december 5-ig meghosszabbított oltási akcióban akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is el lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják megkapni.

A portálon megtekinthető az oltópontok megyénkénti listája az oltási akcióhéten.

Korábban írtuk