Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Gyürk András hangsúlyozta: a levél fontos lépés a fokozódó baloldali nyomásgyakorlással szemben. „Erőt mutattunk a baloldali zöldideológiával szemben” – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a levél aláírói üdvözölték, hogy az Európai Bizottság többéves vita után végre zöld minősítést adna az atomenergia- és a földgáz-beruházásoknak. Véleményük szerint azonban Brüsszel nem veszi kellőképpen figyelembe a regionális eltéréseket és nem lép fel megfelelően az energiaszegénységgel szemben. A valódi változáshoz több forrást kell rendelkezésre bocsátani az atomenergia- és földgáz-projektekre, melyek elengedhetetlenek a rezsiköltségek alacsonyan tartásához és a klímacélok teljesítéséhez. Első lépésként Brüsszelnek javítania kell az úgynevezett taxonómia-rendeletre vonatkozó javaslatán – közölte.

Gyürk András leszögezte: a nyílt levél megírása időszerű és szükséges lépés volt. A baloldal az utóbbi hetekben mindent bevet, hogy a saját kudarcos zöldideológiáját érvényesítve megfossza az atomenergiát és a földgázt a zöld minősítéstől – jelentette ki.

„Nem engedhetjük, hogy kicsinyességük ismét felülírja Európa érdekeit. Ez ellen küzdünk, a csata folytatódik” – fogalmazott.

Korábban írtuk

A kezdeményezés magyar aláírói: Győri Enikő, Gyürk András és Tóth Edina fideszes EP-képviselők.