Alaposan felmérve a családtámogatásokkal kapcsolatban a magyar választók véleményét, a Nemzeti Konzultációban világossá vált, hogy a többség szándéka szerint segíteni kell a magyar családok gyermekvállalását – írta a KDNP közleményében.  

Hirdetés

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Erre hathatósnak ígérkező válaszként szavazta meg hétfőn az Országgyűlés a Családvédelmi akciótervet. A most elfogadott törvény nagyvonalú, előremutató, és mind a már gyermekeket nevelő, mind a most formálódó családok számára biztonságot és segítséget jelenthet. Fontosságát az is mutatja, hogy a keresztény-konzervatív többség mellett még az ellenzéki képviselők közül is többen felismerték a jelentőségét és szavazatukkal a javaslat mellé álltak – fogalmaztak.

Most is voltak azonban, akik nem okoztak meglepetést, mert Gyurcsány pártja mellett a Liberálisok (akik nyulakhoz hasonlították a gyermeket vállalókat) és a párbeszédes képviselők sem támogatták többek között a CSOK kibővítését, a nagycsaládosok vissza nem térítendő autótámogatását vagy éppenséggel a teljes bölcsődei ellátás biztosítását – amelynek hiányát például előszeretettel emlegették, mint a több gyermek vállalásának egyik kerékkötőjét. Újra megmutatkozott, hogy az ellenzék soraiban mennyi felelőtlen képviselő van, akik rövidlátó módon képtelenek közösen lépni akkor, amikor nemzeti sorskérdésekről kell dönteni – zárul a közlemény.