Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Nagy kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc levitézlett emberei a következő ciklusban is sorban állnak-e majd a főváros kasszájánál, vagy sikerül őket kiebrudalni, esetleg jönnek a helyükre mások a baloldalról – írja a Metropol. A lap felidézte Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt véleményét, miszerint ha már ugródeszkának nem tudta használni a Városházát Karácsony Gergely, megpróbálja a DK és az MSZP mentőcsónakjaként. Bár az újraszámlálás alapján mindössze 41 szavazatnyi különbséggel vélhetően Karácsony Gergely marad a főpolgármester, az biztosnak tűnik, hogy Karácsony a Városházán működő korábbi rendszert elfelejtheti – vélekedett a lap.

G. Fodor Gábor politikai elemző szerint Karácsony Gergely eddigi politikai pályafutásához híven, hogy mindenkit hátba szúrt és mindenkit elárult, most hátba fogja szúrni a DK-t, mert neki az az érdeke, hogy közel legyen a Tisza Párthoz.

Magyar Péterék mindent boríthatnak

Nehéz megjósolni, mi várható a Fővárosi Közgyűlés következő öt évében, de az egyik sarkalatos és egyelőre nyitott kérdés az lesz, hogy az újonnan bekerült Tisza Párt képviselői mennyire támogatják Gyurcsány befolyásának megmaradását.

Egyértelműen a DK bukta a legnagyobbat a választáson, az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt csupán hét mandátuma van.

Korábban írtuk

Mindez kihat Karácsony Gergely személyére, hiszen a szintén baloldali Tisza Párt frissen bekerült káderei is bejelentkezhetnek majd a pénzért és a befolyásért a fővárosban.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Metropol oldalán.