„Álságos, hogy miközben az Európai Parlament az egyetlen parlament Európában, amely nem képes a rendes és jogszerű működés feltételeit biztosítani, kioktató hangnemben okoskodik a tagállamok koronavírus elleni intézkedéseiről” – fogalmazott a képviselő.

Hirdetés

Hidvéghi Balázs kijelentette, az Európai Parlament működése a járvány második hulláma alatt megbénult, személyes jelenlétre szinte egyáltalán nincs lehetőség, minden ülés online, távolról folyik, ami súlyos kétségeket vet fel az intézmény jogszerű működése kapcsán. Arcpirítónak nevezte, hogy ilyen körülmények között is az a legfontosabb az EP-nek, hogy a tagállamok intézkedéseit állítsa pellengérre, kioktassa őket arról, hogy milyen intézkedéseket kellene hozniuk. Mindezt pedig a megszokott módon, egy ideológiai szempontoktól fűtött vitában és határozatban teszi – emelte ki.

Arra emlékeztetett, hogy a koronavírus tavaszi, első hulláma alatt bevezetett veszélyhelyzet kapcsán példátlan támadássorozat indult Magyarország ellen. Szavai szerint olyan hazugságok láttak napvilágot, miszerint a magyar Országgyűlés működését felfüggesztették.

„Érdekes módon a szocialista jelentéstevő által most megfogalmazott határozat ezeket a vádakat már nem tartalmazza. Az EP tehát saját maga is beismeri, hogy tavasszal túllőtt a célon, valótlanságokat állított, amikor magyarországi diktatúrát kiáltott. Miután Donáth Anna momentumos EP-képviselő is elismerte, hogy tavasszal hazugságokat terjesztettek Magyarországról, itt fekszik előttünk az Európai Parlament beismerő vallomása is a hazugságokról” – fogalmazott.

Korábban írtuk


A magyarországi baloldal képviselőinek és az EP-nek is inkább a koronavírus ellen védekezés segítésével, nem pedig annak akadályozásával kellene foglalkoznia – tette hozzá Hidvéghi Balázs.