Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament plenáris ülésének a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő lengyel nemzeti tervről folytatott – a videón látható – EP-vitájában közölte: Lengyelország helyreállítási tervének jóváhagyása megerősíti, hogy az összes eddigi vád nem volt más, mint a lengyel jobboldali, konzervatív kormány elleni politikai hisztéria.

Hirdetés

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy az Európai Parlament baloldali képviselői továbbra is megkérdőjelezik e határozat helyességét és folytatják ideológiai támadásaikat” – fogalmazott.

Legfőbb ideje, hogy az európai baloldal felismerje, amikor Európa szomszédságában háborúval néz szembe, akkor a kicsinyes ideológiai vitáknak nincs helye – jelentette ki. Az EP-képviselő hozzátette: az ukrajnai háború teljesen új biztonsági és politikai helyzetet teremtett, emellett Európa példátlan gazdasági, élelmiszer-, energia- és menekültválsággal néz szembe. Ezeket a kérdéseket nagy egységgel és rendíthetetlen erővel kell kezelni.

„Teljesen felelőtlen – mondhatom, valóságos öngyilkosság – a tagállamokat a jelenlegi helyzetben egymás ellen uszítani” – fogalmazott.

Korábban írtuk

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: kölcsönös bizalomra és tiszteletre van szükség, nem pedig meggondolatlan kirohanásokra a szuverenitásukat, meggyőződésüket és nemzeti érdekeiket védő vezetők és kormányok ellen.

A fideszes képviselő végezetül lengyelül azt mondta: Lengyelország erős és egészséges demokrácia, minden neki járó uniós forrást haladéktalanul meg kell kapnia.