Fotó: MSZP Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

Miután a Momentum is beállt mögé, Hiller István lett az első olyan jelölt, akit mind a hat nagyobb ellenzéki párt támogatásáról biztosított Budapest 16. számú választókörzetében. Így egyelőre úgy néz ki, csak egyetlen kihívója lesz az előválasztáson, a Pálinkás József nevével fémjelzett Új Világ Néppárt színeiben induló Vidákovics László.

A hat párt közül a Jobbik egy hete jelentette be, hogy támogatja az MSZP választmányi elnökét, a Gyurcsány-kormány egykori oktatási miniszterét. Ahogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében fogalmazott: „Hiller István eddig négyszer győzte le a Fideszt – ez pedig önmagáért beszél. A közös cél nem is lehetne egyértelműbb: azokat jelöljük, és azokat támogatjuk, akik képesek felvenni a kesztyűt, képesek helytállni a rezsim ellen vívott harcban.”

Jakab tehát kifejezetten behízelgő modorban dicsérte Hillert, akit felkészültsége, szakmai tudása és egyéni képviselői teljesítménye alapján a legalkalmasabb jelöltnek tart a körzetben.

A MSZP képviselője, az egykori pártelnök saját oldalán köszönte meg a Jobbik támogatását, ami korábbi nyilatkozatai alapján eddig elképzelhetetlennek tűnt. Hiller ugyanis az elmúlt években számos alkalommal ment neki az általa szélsőjobboldalinak tartott Jobbiknak.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.