Még Hiller Istvánt is kihozta sodrából Fodor Gábor, aki szerint egy csomó mindenről lemondtak az MSZP-vel kötött megállapodás kapcsán – olvasható a Magyar Hírlap honlapján.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Blikk azt szellőztette meg Fodorról, hogy mialatt képviselőjük, Bősz Anett kirobbantotta a botrányt a Párbeszéd frakcióból való kilépésével, ő éppen az ötcsillagos portorozi Kempinskiben „élvezte az Adria szépségét”. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője tegnap azzal vádolta meg a Liberálisokat, hogy a párt elnökhelyettese, Sermer Ádám telefonon kérlelte a frakciójuk megmentésére siető független Mel­lár Tamást, hogy ne lépjen be a képviselőcsoportba. Fodorék ezt hazugságnak tartják.

Fodor együttműködésről tett kijelentései az egyébként mindig nyugodt Hiller Istvánt is kihozták a sodrából. Az MSZP választmányi elnöke szintén az ATV-n jelentette ki, hogy a Liberálisok maguk kérték a listás helyet, nem ők mondtak le egy csomó mindenről a megállapodásért cserébe. 
„Lássuk be, ha a liberális párt nem kapja meg az MSZP–Párbeszéd lista tizenötödik helyét, akkor egy képviselőjük sincs, tehát, nekem itt ne vádaskodjanak” – mondta Hiller. Felidézte, hogy Fodor az MSZP-kongresszus előtt, amikor választmányi ülésre készültek, felhívta őt, és elmondta, hogy szeretnének felszólalni a választmányi ülésen. 
„Nem használom azt a szót, hogy könyörögtek, de nagyon kértek, hogy tegyem lehetővé, hogy egy delegáció elmondja a véleményét.” 
Ha ezen a megbeszélésen pénzről lett volna szó, ő lett volna az egyik első, aki kiteszi a Liberálisok delegációját – tette hozzá. Hiller egyetértett Tóth Bertalan frakcióvezetővel, aki szerint Bősz Anettnek vissza kellene adnia a mandátumát.

A teljes cikket erre a linkre kattintva olvashatják el.