„Aki az esetemben a választások előtt vezércserét emleget, az a Fidesz beépített árulója” – ezt jelentette be Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje december 23-án az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mindezt arra a riporteri kérdésre válaszolta, hogy szerinte a baloldali pártok töretlenül támogatják-e őt. A politikus hozzátette: aki arról beszél, hogy ne őt, az előválasztás győztesét indítsák, az nyilvánvalóan a kormánypártok, illetve a Fidesz győzelmén dolgozik. A televíziós interjú előzménye az a rádiós beszélgetés volt, amelyben Márki-Zay Péter december 21-én a Spirit FM reggeli műsorában szerepelt.

Hirdetés

A hódmezővásárhelyi polgármester, baloldali miniszterelnök-jelölt ebben is árulózott, és ezt azzal támasztotta alá, hogy a 444.hu közzétett egy belső közvélemény-kutatást, amely a közlés szerint Márki-Zay Péternek készült, és amely a Fidesz támogatottságának elsőbbségét mutatja. A miniszterelnök-jelölt úgy nyilatkozott, ezt a felmérést ő is csak a sajtóból ismeri. Hangsúlyozta: „több mint gyanús”, hogy később ismer meg egy anyagot, amely állítólag a számára készült.

A reakciók gyorsan érkeztek. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja kijelentette: hogy ha Márki-Zay Péter, a miniszterelnök-jelöltjük úgy véli, tud árulókról, ki vele!

Felhívta a figyelmet arra, hogy a konfliktusok kiélezésének ideje lejárt, ilyesmivel nem most kellene előjönni. A Jobbik sajtófőnöke, Farkas Krisztina is azt mondta az ATV-ben, sejtelme sincs, kire gondolhatott a politikus, egységben kellene dolgozniuk. Márki-Zay Péter egyébként korábban a Jobbik elnökével, Jakab Péterrel is összerúgta a port. „Évente 2,7 milliárdja van a Jobbiknak. De ebbe a konkrét kampányba alig szállt be. Egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar” – mondta. Az interjúra a Jobbik elnöke úgy reagált: rengeteg aktivistával és duplaannyi pénzzel szálltak be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt, és így nyerték el 29 körzetben a választók bizalmát, pedig a legnehezebb körzeteket bízták rájuk.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.