Komjáti Zoltán a hat baloldali párt támogatásával lesz az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a június 26-i időközi választáson. A Jobbik szegedi elnöke már a 2019-es önkormányzati választáson is elindult Szeged város 1. számú választókerületében, de kikapott a kormánypártok jelöltjétől, Mihálffy Bélától – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Botka László, Szeged baloldali polgármestere támogatásáról biztosította Komjáti Zoltánt, közös sajtótájékoztatón jelentették be a jelölt indulását, akit a hat baloldali párt is támogat. Arról azonban nem ejtettek szót, hogy Komjáti Zoltán Hitlert éltette Facebook-oldalán.

A náci Németország hírhedt köszöntését, a „Heil Hitler” szófordulatot szimbolizálja a 88-as szám. A 8-as az ábécé nyolcadik betűjét, vagyis a H-t jelöli, így a 88 jelentése HH, vagyis a Heil Hitler. A jobbikos politikus ezt a jelölést lájkolta közösségi oldalán egy fotója alatti hozzászólásban.

Láthatóan a Jobbikot nem zavarja, hogy szegedi elnöke egy szélsőséges eszméket támogató politikus, ráadásul a baloldali szivárványkoalíció tagjai és Botka László polgármester is kiállnak a jelölt mellett.

Ez nem meglepő, hiszen a baloldal pártjai korábban is szemet hunytak egy-egy politikus szélsőséges, rasszista vagy antiszemita megnyilvánulásai felett, ha az érdekük úgy kívánta. A portál emlékeztet a jobbikos Bíró László esetére, akit mind a hat baloldali párt támogatott 2020-ban, a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson.

A politikus rendre antiszemita kijelentéseket tett, tetőcsúszdásoknak nevezte a zsidó közösséget, Budapestet pedig Judapestnek keresztelte át.

A Magyar Nemzet cikke ITT olvasható.

Korábban írtuk