Fazekas Géza szóvivő azt mondta, 2006-ban és 2008-ban, a jogszabályokat megkerülve utaltak ki bérlakást az ismerősöknek, amelyet azok nem sokkal később az eredeti ár 20 százalékáért megvehettek. Ez egyébként ilyen esetben a normál ár, tehát ebből már nem kaptak kedvezményt.

Például Kardos Péter a barátján keresztül, akinek még bérlakás kiutalási kérelme sem volt, és egyébként saját tulajdonú ingatlannal rendelkezett, ő is kapott ilyen bérlakást, amelyet aztán jogi konstrukció segítségével Kardos Péter lányának adott tovább. Gál György pedig egy másik esetben a barátnőjének nemcsak bérlakást szerzett, hanem annak kedvezményes vételárát is ő fizette ki helyette.

A gyanú szerint miután az úgynevezett polgármesteri keretből utalták ki a bérlakásokat, Hunvald György és Gál György jóváhagyása is kellett hozzá. Fazekas Géza azt mondta, mindhárom gyanúsított tagadta a vádakat, és panasszal élt. A VII. kerületi ingatlanpanama miatt összesen 12 embert gyanúsítanak, és 14 lakóház ügyében nyomoznak. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak csaknem egymilliárd forintos kárt okoztak az erzsébetvárosi önkormányzatnak az ingatlanértékesítésekkel, a gyanú szerint több száz milliós kenőpénzért cserébe. Más bűncselekmények mellett különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással gyanúsítják a politikusokat.

(MR)