A Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke szerint a város jövője a tét a február 25-i időközi polgármester-választáson.

Fotó: MTI, Rosta Tibor


Fotó: MTI, Rosta Tibor

Havasi Katalin a vasarhely24.hu-nak Bálint Gabriellával, a KDNP helyi elnökével közösen adott interjújában úgy fogalmazott, „a kérdés az, van-e Hódmezővásárhelynek két-három felesleg éve arra, hogy a megkezdett fejlődés folytatása helyett cirkusz, viszály, politikai kísérletek és magyarázkodások színtere legyen”.
    
A politikus az alföldi városban elmúlt években megvalósult fejlesztéseket – az infrastrukturális és munkahelyteremtő beruházásokat, a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítását, a kulturális és sportolási lehetőségek bővítését – sorba véve kifejtette, azok „életminőséget javító egésszé” álltak össze.
    
Bálint Gabriella szerint, aki azt állítja, hogy Hódmezővásárhelyen diktatúra van, az „vagy hazudik, vagy nem tudja, miről beszél”. „A szüleink, nagyszüleink sajnos valóban tudják, milyen volt diktatúrában élni, velük szemben is sértés ezt egy hecckampányban pufogtatni. Az, aki becsületesen él és dolgozik, annak semmitől sem kell félnie” – hangsúlyozta a KDNP-s politikus.
    
Havasi Katalin ehhez hozzáfűzte, 20 éve vesz részt Vásárhelyen a politikában, így jól emlékszik arra, a diktatúra emlegetése a rendszerváltás óta vissza-vissza térő vád, ami nem szól másról mint, hogy „semmi újat nem tudnak kitalálni”. „Indulatkeltés, nagy átverő show folyik ahelyett, hogy azt hallanánk, mit kellene tenni, mitől lesz a vásárhelyiek élete jobb” – közölte a Fidesz helyi elnöke.
    
Lázár Jánosról szólva kifejtette, a térség országgyűlési képviselőjeként azzal bízták meg az emberek, hogy meghallgassa az őt megválasztók gondjait, és azokat közvetítse az országgyűlés és a kormány felé. Kevés városnak van olyan országgyűlési képviselője, akinek ekkora politikai tapasztalata és tudása van, vagy aki ennyi fejlesztést és forrást hoz a választókörzetébe – hangsúlyozta Havasi Katalin.

(MTI)