A miniszterelnök szóvivője hozzátette, hogy az oktatási államtitkár Orbán Viktor kormányfő egyik legközvetlenebb munkatársa.

Mint mondta, ma, Magyarország megújítása során az egyik stratégiai fontosságú terület a közoktatási és a felsőoktatási rendszer átszervezése. Ezt a munkát végzi jelenleg Hoffmann Rózsa, és ezt fogja végezni a jövőben is – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e személyes konzultáció a miniszterelnök és az államtitkár között, Szijjártó Péter azt válaszolta: Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa rendszeresen szokott konzultálni, általában a kormányülések, illetve azok előkészítése keretében. „Más témában egyelőre személyes találkozó nem szerepel a napirenden” – tette hozzá.

Az Index hétfőn írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy értesült, hogy a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

Az oktatási államtitkárság az MTI-nek megerősítette, hogy Hoffmann Rózsa levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktornak.

Az államtitkár a nap folyamán az Országházban arra az újságírói kérdésre, hogy miért nyújtotta be lemondását, azt válaszolta: akkor fog erről a kérdésről nyilatkozni, ha beszélt a miniszterelnökkel, addig nem.

A KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt nyilatkozta, megérti Hoffmann Rózsa lépését, de nem ért egyet azzal. Harrach Péter azt mondta, a képviselőcsoport az államtitkár mellett áll, és azt javasolja, vonja vissza elhatározását.

(MTI)