Hollik István úgy fogalmazott: „a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint” teljesen helyénvalóak voltak a 2009-ben meghozott baloldali megszorítások, sőt, egyetértett azzal, hogy a Bajnai Gordon vezette kormány megszüntette a 13. havi nyugdíjat.

Hirdetés

Hollik István az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek azon szavaira reagált, amelyek Kálmán Olga Szeretemország – Beszélgetőkönyv Márki-Zay Péterrel című, 2019-ben megjelent könyvében olvashatók. A könyvben Márki-Zay Péter úgy fogalmaz: „közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett, hiszen azokat mindenképpen végre kellett hajtani.” A szövegben ezzel kapcsolatban Hódmezővásárhely polgármestere példaként említi a megszorító intézkedéseket és a 13. havi nyugdíj eltörlését.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a baloldal el akarja törölni a rezsicsökkentést, be akarja engedni a bevándorlókat, és most már Márki-Zay Péter elmondta, megszüntetnék a 13. havi nyugdíjat is. „Mi viszont nem fogjuk engedni, hogy az elmúlt 10 év közös eredményeit a baloldal tönkretegye, hiszen mi úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra – zárta szavait Hollik István.

Korábban írtuk