Május 26. több szempontból is nevezetes. 14 éve ezen a napon vallotta be Gyurcsány Ferenc, hogy hazugsággal nyertek…

Gepostet von Hollik István am Montag, 25. Mai 2020
Hirdetés

Hollik István emlékeztetett: május 26. több szempontból is nevezetes. 2006. május 26-án, azaz 14 évvel ezelőtt ezen a napon vallotta be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy zárt ülésen a szocialistáknak, hogy hazugsággal nyerték meg a választást.

A videóban az akkori felvételt bejátszva idézték Gyurcsány Ferenc szavait is: „nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz”.

Hollik István hozzátette: a hazugságot súlyosbítja, hogy miután a beszéd nyilvánosságra került, az emberek felháborodására „Gyurcsányék válasza rendőrattak és a szemkilövetés volt”.

Korábban írtuk

Kiemelte: 2010. május 26-án szintén történelmi döntés született. Ezen a napon a parlament immár Fidesz-KDNP-s többsége egyöntetűen fogadta el az egyszerűsített honosításról szóló törvényt, megnyitva ezzel a lehetőséget a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárság megszerzésére.

Ez a két esemény jól mutatja a különbséget – mondta a fideszes politikus. Úgy fogalmazott: „Az őszödi beszéd a baloldali politika lényegét tárja elénk, melynek célja a hatalom megszerzése és mindenáron való megtartása.”

„Ezzel szemben nekünk Magyarország az első” – jelentette ki Hollik István, hozzátéve: „mindig kiálltunk és a jövőben is ki fogunk állni minden magyarért, éljen határon innen vagy túl”.