Az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot, a baloldal pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli.

Hirdetés

A hírről beszámolt többek között a Telex, a sztorit pedig megosztották Facebookon is. Érdekesség, hogy a Facebook fejlesztői oldalán található URL alapján ezt a cikket a portál még 2022. február elsején írta meg:

Fotó: mandiner

Hogy lehet februári a cikk, hogyha csak március 15-én kapták kézhez a levélszavazatokat?

A cikk URL-jének fent bemutatott időbeli sorrendje ugyan a Mandiner-cikk írásának megkezdése óta is módosult, azonban, mint a Transzparens Újságírásért Alapítvány rámutat, a Google keresőmotorja által tárolt változat alapján a Telex valójában február elsején hozhatta létre a cikket.

Külön érdekesség, hogy a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.


A Transzparens Újságírásért Alapítvány megkereste a Telexet az eset kapcsán. Arra keresték a választ, hogy a portál mikor írta meg először a cikket, valamint hogy mi a magyarázat a fent ismertetett anomáliára.

A Telex főszerkesztője a következő magyarázatot küldte válaszul:

„Tisztelt Alapítvány!

A cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor, ezt a Telexen is közöltük.
https://transtelex.ro/kozelet/2022/03/31/kidobott-levelszavazatok-erdely

A cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk.

Üdvözlettel:
Dull Szabolcs
főszerkesztő, Telex”

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.