Gyurcsány Ferenc, bukott kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke mostanában szinte minden Facebook-bejegyzését azzal zárja, hogy pártjával készül, legutóbb pedig arról értekezett, hogy az ellenzéki oldalon ő az egyedüli, aki volt már kormányon. „Néztem, hallgattam kollégáimat. Vezettem kormányt, voltam sok hazai és nemzetközi tanácskozáson. Tudom, hogy mi mit jelent, mennyit ér” – fogalmazott. 

Hirdetés

A baloldalon jelenleg hat parlamenti párt és néhány parlamenten kívüli tömörülés található, amelyek között jelenleg a DK a legerősebb a parlamenti frakciók méretének és a baloldali pártok népszerűségének szempontjából. Gyurcsány Ferenc a mostani tevékenységével ennek a vezető pozíciónak a megőrzésére törekszik

– mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán politikai elemző, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. Szerinte annyi változott, hogy régebben 15–20 százalék körüli népszerűségnek örvendett a balliberális formáció, most pedig a 10–15 százalékos tartományban mozognak. Felhívta a figyelmet, az exminiszterelnöknek a jelen helyzet megtartása a fontos, mert azzal számol, hogy ősszel a háborús infláció miatt elégedetlenség várható, amit a DK szeretne meglovagolni.

Gyurcsány a készüléssel a DK-t szeretné ebben a vezető pozícióban tartani

– jegyezte meg. Példaként említette Dávid Ferenc képviselőt, az Országgyűlés gazdasági bizottságának DK-s alelnökét, aki országjárásról, aláírásgyűjtésről, rendezvényekről beszélt a készülődéssel összefüggésben, míg Kálmán Olga, a párt frakciószóvivője szerint a készülés azt jelenti, hogy őszre az emberekre odafigyelő kormánya legyen az országnak.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk