Hornung Ágnes a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) hagyományos családi napján szólalt fel, amelyet a Miniszterelnökség támogatásával rendeztek meg. A Kárpát-medencei családi nap a 2022 – A cselekvő nemzet éve kezdeményezés eseménye. Az államtitkár azt mondta, a nemzet jövője a családokban rejlik. Amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet – tette hozzá. Úgy fogalmazott, a magyar jövő a gyerekek kezében van.

Hirdetés

Megköszönte a KCSSZ-nek, hogy pótolhatatlan, áldozatos munkát végez a családok érdekében. Azt mondta, hogy a családi napon jó gyakorlatokat tudnak cserélni, meg tudnak osztani egymással tapasztalatokat, a gyerekek pedig élményekkel gazdagodhatnak. Hornung Ágnes örömét fejezte ki, amiért a Kárpát-medencei családok két év kényszerszünet után újra találkozhatnak egymással.

Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke óriási megtiszteltetésnek mondta, hogy már kilencedik alkalommal gyűlnek össze az Országházban. Felidézte, legutóbb 2020-ban tartották meg a találkozójukat, az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. szeptember 3. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelõs államtitkára (elsõ sor, b5), Varga-Bajusz Veronika, a Tempus Közalapítvány fõigazgatója (elsõ sor, b3), Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke (elsõ sor b4) és Petneházy Attila korábbi fideszes országgyûlési képviselõ a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) családi napján az Országházban 2022. szeptember 3-án. A 2022 a Cselekvõ Nemzet Éve kezdeményezés rendezvényét a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával tartják meg.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar állam a határon kívüli magyarokért is felelősséget vállal. Szerencséseknek mondta őket, hogy hozzájuthattak egyebek mellett a családtámogatásokhoz és a vállalkozásfejlesztési támogatásokhoz, továbbá részt vehettek a nemzeti összetartozást segítő kirándulásokon. Márton Zsuzsanna megköszönte a kormánynak a béke melletti kiállását.

Korábban írtuk

A KCSSZ elnöke úgy vélekedett, hogy az emberi, keresztényi, nemzeti értékek minden nehézségen átsegíthetnek. A családi nap megnyitója után konferencia kezdődött A cselekvő nemzetet formáló önkéntesség címmel, amelyen elsőként Petneházy Attila korábbi fideszes országgyűlési képviselő szólalt fel.