Az elmúlt hetekben több médium is beszámolt a Kétfarkú Kutyapárt akciójáról. A Kutyapárt aktivistái újságcímlapokat terveztek át, elképzelve, hogy néznének ki ezek 2022-ben, majd kiragasztották őket egy budapesti újságosbódéra. Természetesen a kormánypártokat figurázták ki.

A demokrata.hu szerkesztősége kapott egy olvasói levelet. Sajátos magánakciójáról számol be a levélíró, aki elkészítette a Nők Lapja, a Buci Maci és a National Geographic folyóiratok 2022-es, ellenzéki változatát. A balliberális pártoknak (és a Jobbiknak) görbe tükröt mutató címlapokon a Pride népszerűsítése, a marihuána legalizálása és a szocializmus nosztalgiája mellett volt és jelenlegi politikusok is feltűnnek: Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor, Vadai Ágnes, Demeter Márta és Szél Bernadett.

Szerkesztőségünk kíváncsian várja a további címlapokat is. Alább a levelet teljes terjedelmében közöljük, alatta pedig külön-külön is megmutatjuk a címlapokat.

Kökszi Aladár Bendegúz vagyok. Nem, ez nem az igazi nevem. Álnéven keresem most fel az Önök szerkesztőségét. 

Az utóbbi hetekben körbejárta a sajtót a Kétfarkú Kutya Párt azon akciója, amiben a párt aktivistái 2022-es címlapokat terveztek meg, elképzelve, hogy minden a migránsokról szól majd és minden központosított lesz.

Ugyan megmosolyogtam a képeket, de nem értettem egyet a tartalmukkal. Mi, jobboldali értelmiségiek gyakran szembesülünk azzal a hamis gondolattal, hogy a vicc baloldali műfaj. Minden, ami a jobboldal politikusait és pártjait figurázza ki, vicces, akármennyire gusztustalan, sértő és undorító is legyen. Ugyanez a fajta viccelődés a jobboldalról nem engedélyezett, mert az már kirekesztő, neonáci, rasszista, xenofób, homofób, szexista…

Az MKKP akciója ugyan nem volt gusztustalan, viszont ismét a Fidesz kormányzását ekézi, diktatúrát vizionál és viccet csinál a Fidesz szavazóiból és szimpatizánsaiból.

Jobboldali értelmiségiként megihletett a párt akciója. Elgondolkodtam azon, hogy milyen lenne az élet 2022-ben, ha az idei választásokon az ellenzéki roncskoalíció nyer. Hiszen a vicc és a paródia nem csak a baloldal privilégiuma.

Magánakcióba kezdtem, és megterveztem jó pár lap 2022-es címlapját. Elképzeltem, milyen lenne az ország egy balliberális kormányzás alatt. A címlapokon megjelenítettem az elképzelt koalíciós kormányzás fő pillanatait, illetve felidéztem a volt szocialista kormány epizódjait. Én is egy használaton kívüli újságosbódéra ragasztottam ki az elkészült címlapokból néhányat.

Kérem, fogadják szeretettel az első három címlapot. Ha van rá igény, a továbbiakat is rendelkezésükre bocsátom.

Üdvözlettel,
Kökszi Aladár Bendegúz

FRISSÍTÉS: Olvasónk elküldte a többi címlapot is.