Fotó: MTI, archív
Hirdetés

Az ellenzéki politikus arra reagált, hogy Tarlós István és Pintér Sándor belügyminiszter együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz (NEJP).

Horváth Csaba szerint mindez a korábbi budapesti e-jegyrendszer bukásának beismerése. Hangsúlyozta, a városvezetés a mai napig nem tud elszámolni az eddig elköltött 12 milliárd forinttal, ennek tudatában pedig abszurd a projekt olcsóságról beszélni.

A szocialista politikus úgy véli, a főpolgármestert és a belügyminisztert közös felelősség terheli a budapesti közbiztonság romlásáért, valamint azért is, hogy a rendőrök nem kapják meg azt a pénzügyi támogatást, amit korábban.

Horváth Csabát kérdezték arról is, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt feltételekhez kötötte az ellenzéki előválasztáson történő részvételét. Az MSZP politikusa ezeket a feltételeket racionálisan nem teljesíthetőnek nevezte, majd megjegyezte, Puzsér Róbertről ki fog derülni, hogy kinek a szekerét tolja. „Nekem azzal sincs bajom, ha ő állva marad, csak akkor vetesse fel magát a Fidesz listájára, az úgy korrekt” – fogalmazott.